söndag 18 mars 2012

Don Giovanni på The Metropolitan Opera

Vi har varit slöa på att blogga på sistone. Vi har haft några varma sommardagar och vi har hängt mycket nere vid East River här i Williamsburg. Vi har också varit på studiebesök på ett nytt ställe (vi går ju faktiskt i skola också, även om det kanske inte märks så mycket på bloggen). Det var ett dagcenter för vuxna med framförallt utvecklingsstörning. Mer om detta i ett annat inlägg. Som vanligt har vi hunnit med att äta maaassa god mat (dumplings i Chinatown till exempel) och dricka många goda öl. 

Och igår var vi opera på klassiska The Met. Något som framförallt Fanny och Elias sett fram emot mycket. Det var väldigt fint. 

Innan vi kom fram till operan mellanlandade vi på ett tjusigt ställe på Upper West där ett glas vitt kostade 15,24 dollar och serverades i dricksglas. De hade fina kvistar av vide som dekoration.

Plazan utanför Metropolitan. Den lysande texten på trappstegen informerar om vilka uppsättningar som går för tillfället. 

Det vackra operahuset! Lyckan är fullkomlig!!!


Operan har den mest häpnadsväckande vackra belysningen i taket. Det ser ut som himlavalvet självt.

Operahuset består av flera våningar med den berömda mattan, helt inklädd i sammet. Även väggar och ledstänger till trappan var inklädda i detta tyg - härligt!

Taket var förgyllt och bidrog till en härlig atmosfär. Tänk att både Birgit Nilsson och Jussi Björling gjort succé här! 

Vi satt uppe på balkongen och detta är utsikten vi njöt av under pausen.

Länk till sopranen Marina Rebeka från Lettland. Hon spelade Donna Anna och gjorde det helt underbart!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar