måndag 5 mars 2012

Ground Zero


Idag var det dags för Fanny och Elias att besöka Ground Zero, platsen där The Twin Towers stod fram tills 9/11 2001. Vädret var väldigt fint, klart och soligt (solen värmer faktiskt!!!) och kanske 5 grader varmt.


Detta var vad vi tittade på alltmedan kön långsamt ringlade mot Memorial Place, inte illa... Huset kommer att bli tokhögt och ersätter The Twin Towers. För övrigt var i princip allt i dessa kvarter tokhögt och det fanns risk för nackspärr :-) 


Kan man göra affär på en hemsk olyckshändelse - tydligen! Här kan man i de olika shopparna köpa allt från muggar, tröjor med NYPD eller NY Firebrigade, smycken och annat osmakligt...


Vi befann oss mitt i Manhattans finanskvarter! 


Detta är parken man klev in i på väg till de vackra vatteninstallationerna kallade North pool och South pool.


Jepp! Fanny was here!!!




Här är en av de fantastiska poolerna som byggts upp. Ljudet från vattnet var väldigt fridfullt och i vattenfallet kunde man se solen glittra och en regnbåge.


På sidorna av de två poolarna står namnen på de som omkom vid attentatet och även var de jobbade.



Stället var EXTREMT övervakat av NYPD:s i vad det verkade tusentals! Innan man fick gå in på Memorial Place fick man först hämta ut sitt Visitor Pass, stå i långa köer, visa passet typ hundra gånger och gå igenom en säkerhetskontroll à la flygplats.


Men det var det värt, det var oerhört vackert och samtidigt lite vemodigt.


Elias var också med, som för övrigt aldrig varit eller kommer att gå på Starbuck's...

1 kommentar:

  1. Hej hej! Så mycket som ni hinner med, undrar jag om dygnet i USA har fler än 24 timmar. Men det gäller att passa på. Ha det fortsatt bra önskar Ingrid Silfwerbrand

    SvaraRadera